8 Handige musthaves voor een vlotte verhuis

Gepost door Ellen op 2021-03-12 13:35:17 +0100 in marktinzichten

Illustratie

We zijn ons er allemaal van bewust dat het belangrijk is om goed voorbereid te zijn voor je verhuisdag. Om ervoor te zorgen dat dit van een leien dakje loopt hebben we voor jou een lijst met handige tips & tricks opgesteld. Zo kan je eens zo vlot verhuizen, beloofd!

Spanriemen

Op je verhuisdag is het vanzelfsprekend dat je vervoer nodig hebt om al je spullen naar je nieuwe woning te brengen. Om ervoor te zorgen dat heel je hebben en houden vast blijft liggen in de verhuiswagen, camionette of aanhangwagen, kan je gebruik maken van spanriemen en rekkers. Heb je deze niet meteen bij de hand, dan kan je een spanriemen set online bestellen of huren!

Tape afroller

Stel je eens voor, al je spullen zitten netjes ingepakt in verhuisdozen en worden vervoerd. De verhuiswagen is aangekomen aan je nieuwe woonst en je start met uitpakken. De doos die je uit de wagen haalt blijkt niet meer goed afgesloten te zijn, wat nu?

Je haalt je tape afroller naar boven en sluit de doos eenvoudig weer opnieuw af. Zo, nu ben je er zeker van dat de verhuisdoos niet meer open zal gaan, en kan je hem veilig naar binnen brengen. De tape roller is een aanrader wanneer je beslist te verhuizen in de herfst of winter periode. Zo kan je je verhuisdozen beter beschermen tegen slechte weersomstandigheden.

Rolplank

Om ervoor te zorgen dat de verhuis van je meubels en andere objecten op wieltjes loopt (letterlijk én figuurlijk!) kan je een rolplank aanschaffen. Dit is een ontzettend handig hulpmiddel en zal je grote dag eens zo vlot doen verlopen! Als je van plan bent om in de toekomst niet meer te verhuizen, dan kan je ervoor kiezen om een rolplank te huren.

Zijn je meubels zo zwaar? Kies dan voor een transpallet! Hiermee kan je veilig en comfortabel goederen heffen, rijden en dalen tot maar liefst 2500 kg.

Oude gordijnen of doeken

Eens dat je meubels van de rolplank afgehaald zijn wordt het tijd om ze een plekje te geven. Dit is natuurlijk niet vanzelfsprekend, je wil de vloer en muren niet beschadigen. Wij raden je aan om je meubels op oude gordijnen of doeken te verplaatsen om zo het perfecte plekje in je woning te vinden en dit zonder schade aan te brengen.

Tip: Neem eens een kijkje op de zolder of in de kelder bij je grootouders, wie weet vind je daar wel enkele oude gordijnen en/of doeken. Vind je niets? Dan kan je ook verhuisdekens huren!

Anti-kras plakkers

Heb je net een nieuwe vloer gelegd en wil je deze graag zo lang mogelijk in goede staat houden, dan raden we je aan om gebruik te maken van anti-kras plakkers. De dag van je verhuis heb je toch al je meubels een plekje gegeven, dan kan je er even goed een beschermer onder kleven! Zo blijft je nieuwe vloer voor heel wat jaren gespaard.

Gereedschapskist

Tijdens je verhuisdag is het aangeraden om een gereedschapskist bij de hand te hebben. Denk maar aan het in elkaar zetten van je nieuwe Ikea kast of aan het ophangen van een fotokader. Deze benodigdheden uit je gereedschapskist zullen zeker van pas komen:

  • Een hamer
  • Een schroefmachine
  • Ring- en steeksleutels
  • Een pluggen set
  • Een potlood
  • Een meter

Schoonmaakset

Een musthave waar je misschien nog niet aan gedacht had is een schoonmaakset. Het is verstandig om volgende zaken zeker in je set op te nemen en mee te brengen op je verhuisdag:

  • Een emmer
  • Een dweil
  • Kuisproduct
  • Keukenrol
  • Een opveeg borstel
  • Een vuilblik
  • Vuilzakken

Met deze items ben je ongetwijfeld voorbereid op ongelukjes en viezigheden. Als de verhuisdag er bijna opzit en je hebt nog energie over, kan je met deze set ook al aan de opkuis beginnen.

verhuisdag pakket

Van al dat verhuizen krijg je honger en dorst. Voorzie voldoende eten en drinken voor jou en je helpende handen. Wat heel vaak vergeten wordt is WC papier. De kans is groot dat de vorige eigenaars dit opgebruikt hebben, dus stop minimum 1 wc rol in je verhuisdag pakket! Voorzie in dit pakket ook een kleine en compacte EHBO kit. Je bent beter goed voorbereid op mogelijke incidenten.

Nog één belangrijke tip: plannen, plannen en nog eens plannen! Maak een overzichtelijk plan op voor je verhuisdag. Zo bewaak je je dagindeling en kom je niet voor verrassingen te staan. Wil je graag stress vermijden tijdens je verhuis? Raadpleeg dan zeker de verhuizen checklist !

Experts

Wil je meer weten?

Boek een meeting met één van onze experts!

Boek meeting